Çocuğunuzu Semt Takımları, Takım Futbol Okullarına Yada Akademilerine Gönderin, Neden mi?

Amatör takımlar futbolun kalbi ve gelişim yeridir. Bundan kastım her çocuk profesyonel takımın altyapısında oynayamaz ama her çocuk amatör olarak futbol oynayabilir.
Bugün profesyonel takımın maksimum bir yaş grubunda 22-25 arasında oyuncusu vardır. Kalan yüzlerce çocuk mutlaka bir kulüpte oynaması gerekir ki kendini geliştirsin.Birde bunlara amatör takımlardan ve Ankara dışından transferlerimde eklediğiniz zaman çocuğunuzun oynama şansa daha azalmaktadır.

11 yaş dediğimiz müsabaka dönemi çok önemli ilk resmi müsabakalarına bu yaşta çıkar daha sonra U-12,13,14,15,16,17,19 ve amatör takıma  kadar bir müsabaka dönemine uzanır.

Çocuğunuzun futbola başladığı kulüp çok önemli neden mi bunu satır başlıkları altında anlatmaya çalışayım.

Bugün Ankara’nın hemen hemen her semtinde değişik kulüp ve hocalar eşliğinde çalışmalar yapılmaktadır.

Antrenman bilimi, yıllık planı, günlük planı olmayan kafasına göre çalışan birçok kulüp ve çalıştırıcı vardır.

Yanlış antrenman ve yüklemeler sakatlığa ,çocuğun mutsuz olmasına neden olabilir.

Gelelim diğer bir konuya!

Özellikle Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Altay, Altınordu, Ankaragücü, Ankara Demirspor vb. kulüplerin isim hakkını alan kişiler kendi adına futbol okulu açmakta sonrada büyük kulüplerin isim benzeri bir futbol okulu olarak faaliyet göstermektedir.

Futbol için kurulan futbol okulları ve ticari faaliyet gösteren futbol okulları diye nitelendirsek daha iyi olur.

Birçok sporcu ve veli bu durumu bilmemektedir. Eğer bu durumu bilip de gönderiyorsa zaten diyecek bir şeyimiz yok,

Yine senede bir defa sizi futbol kampına davet ederek ve de büyük ücretler isteyerek sömürü devam etmektedir.

Oysa Ankara’nın her yerinde farklı kişilerin çalıştırdığı farklı adlara Fenerbahçe Galatasaray Beşiktaş vb. futbol okullarının sahipleri ve kulüpleri birbirinden farklıdır.

Sistem nasıl mı çalışıyor bu kulüplere yıllık 5-30 bin lira yatıran herkes isim hakkını alarak Ankara’nın en herhangi bir yerinde futbol okulu açmaktadır. Bu okullarda futbola devam eden çocuklar kendini profesyonel takımın altyapısında eğitim gördüğünü zannediyor. Oysa kişilerin tamamen insafına bırakılmış denetim ve kontrolden uzak bir şekilde faaliyet göstermektedir.

Ben bu kulüplere tamamen ticari faaliyetlerle kurulmuş para kazanma kaygısı taşıyan biz gözle bakıyorum. Neden mi bu kulüplerin istediği fiyatlar diğer futbol okullarının aldığı aidatın iki katı, yapılan eğitim ve çalışmalarda çok fark bulamazsınız. Futbolda temel alt yapı çalışmaları ve kazandırılacak beceriler bellidir.

Birde müsabaka grubu gelmiş çocuklar yetenekli olmasına rağmen hala 14,15,16 yaşlarına kadar ücret alınmaktadır. Bana ve kulübümüze gelen birçok sporcu bu konuda mağdur olmuş diğer akran ve yaşıtları müsabaka oynarken onlar hala futbol okulunda devam ederek yıllarını kaybetmişlerdir.

Ankara ve Türk futboluna katkı yapmak isteyen biri ankara adına yada semt adına kulüp kurarak hizmet etmeye çalışabilir.

İncirli Spor
Nisan 18, 2024

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir